/********************************* change logo for fixed header (quick and easy way) **********************************/ .et-fixed-header #logo { content: url(/wp-content/uploads/2020/04/Logo_JJWS_700px.png); }

Lees alles over onze toffe halfjaar opleiding

ALLES OVER DE OPLEIDING

Lees alles over onze toffe halfjaar opleiding

ALLES OVER DE OPLEIDING

7 complete trainingen in Nederland en buitenland

Examenweek in de wildernis van Zuid-Noorwegen

Volg de theorie in onze E-Learning

Betaal eenvoudig in 4 termijnen

WAT LEER JE TIJDENS DE OPLEIDING

DE MEEST COMPLETE HALFJAAR OPLEIDING

In een halfjaar leer je om zelfstandig dag en meerdaagse tochten te maken in de wildernis en in de bergen, in zowel de zomer als in de winter.

Van ervaren en professionele wildernisgidsen leer je de benodigde vaardigheden in 7 trainingen, die elk afgewisseld worden met een ander thema.

SURVIVAL

Een belangrijk maar vooral tof onderwerp is Survival. Zo leer je om zelf vuur te maken, onderdak te maken, water te koken en voedsel te bereiden. 

NAVIGEREN

Om tochten te maken is het essentieel om te navigeren. Je leert o.a. navigeren met kaart en kompas en om thuis je tocht voor te bereiden met een routeplanning. 

OUTDOOR FIRST AID

Tijdens de les Risicomanagement leer je om zo veilig mogelijk op pad te gaan. Omdat er toch altijd iets kan gebeuren, leren we je ook Outdoor First Aid skills. Je ontvangt een certificaat voor bijv. het stelpen van ernstige bloedingen en reanimatie.

WINTER

Tijdens de opleiding gaan we naar de prachtige Vogezen en leer je wandelen in winterse omstandigheden. In de winter wordt je op de proef gesteld, maar zorgt voor de juiste groei in je trekkingskills.

BUSHCRAFT

Een weekend ervaar je primitieve skills. Je leert jezelf redden met minimale middelen. Zo ga je o.a. een natuurlijk onderkomen maken en daarin slapen en leer je om vuur te maken d.m.v. houtwrijving.

KANOEN EN SUP'EN

Je kunt in de wildernis ook rondtrekken op het water. Daarom leer je in het voorjaar om je te verplaatsen op het water d.m.v. een kano of op een SUP. Inclusief het omgaan met de kano/SUP.

WIE GEEFT DE OPLEIDING

ONZE ENTHOUSIASTE INSTRUCTEURS

JEROEN “JAY” JANSEN

FULLTIME WILDERNIS GIDS EN INSTRUCTEUR

ln 2015 heb ik met trots Jay Jansen Wilderness School & Expeditions opgericht. 
Ik wilde graag een eigen school waarin ik mensen de vaardigheden kan leren die nodig zijn om zelfstandig in de natuur te reizen en verblijven. Daarnaast wilde ik graag wildernisreizen en expedities organiseren en leiden.

In 2016 heb ik de OutdoorOpleiding opgericht en ontwikkeld. Ik merkte dat cursisten behoefte hadden om meer skills te leren. Na de opleiding beheerst een cursist de theorie en praktijk om zelfstandig trekkingtochten te maken in (semi)afgelegen gebieden.

Bij Jay Jansen vinden we het belangrijk om iedereen persoonlijk te kunnen bereiken. Daarom hanteren we kleine groepen. Bij ons krijgen klanten de vrijheid om eigen technieken en voorkeuren te ontdekken en ontwikkelen.

Heb je vragen of wil je eerst kennismaken? Neem contact met ons op voor een persoonlijke kennismaking.

Adventure starts with us. Tot snel!

Avontuurlijke groet,
Jay

MAARTEN VAN SCHIJNDEL

TREKKING EN SURVIVAL GIDS

In mijn vrije tijd ben ik sinds de jaren 90 bezig met het bedenken en beleven van mijn outdoor avonturen. De afgelopen decennia was ik vaak te vinden in de bergen, woestijn, jungle, bossen en op het water. In 2015 begeleidde ik samen met ‘Iceman’ Wim Hof een groep mensen door de canyons van de Spaanse Pyreneeën. 
Tijdens deze abseil tochten was het zaadje geplant om misschien toch maar eens professioneel iets te gaan doen met mijn passie, kennis en ervaring op het gebied van outdoor sporten en reizen. Om qua primitieve vaardigheden de puntjes op de ‘i’ te zetten besloot ik in 2016 om me in te schrijven voor De OutdoorOpleiding van Jay. 
Na het voltooien van de opleiding vroeg hij me of ik interesse zou hebben om – gezien mijn ruime ervaring en goede humeur – assistent-gids en instructeur te worden. Alles viel op zijn plek en na een intensief opleiding traject ben ik sinds 2018 gecertificeerd Trekking & Survival Guide. Sindsdien leer ik andere mensen om zelfredzaam op pad te gaan en vind ik het zeer mooi om je te helpen jouw volgende avontuur op een toffe en verantwoorde manier aan te gaan. Hopelijk tot snel bij de OutdoorOpleiding.

Maarten

HET TRAININGS ROOSTER

DE TRAININGSDATA VAN JAAR 2021-2022

Training 1 | 27-28 nov 2021

De eerste training vind plaats in Austerlitz. Naast de introductie is het thema “Survival”. Je leert de basis van survival vaardigheden en een introductie in navigeren met kaart en kompas.

Training 2 | 15-16 jan 2022

In december is er geen training vanwege de feestdagen. De tweede training start het eerste weekend van januari met het thema “Navigeren”. De locatie is Austerlitz

Training 3 | 10-13 feb

Training 3 gaan we voor de wintertraining een lang weekend naar de prachtige Vogezen.

Training 4 | 11-13 mrt

Training 4 ontdek je de ongerepte Franse en Belgische Ardennen op een primitieve manier. Het thema is “Bushcraft”.

Training 5 | 9-10 apr

Training 5 is het “safety’ weekend. Naast het leren omgaan met risico’s, leer je dit weekend vooral handelen in geval van ongelukken. Je ontvangt het “STELP de bloeding” en Reanimatie certificaat. De trainingslocatie is Austerlitz.

Training 6 | 7-8 mei

Op dag 1 van training 6 leer je zowel kanovaren als SUP’en, inclusief reddingstechnieken. De tweede dag is een belangrijke navigatie opdracht als voorbereiding op de eindweek. De training vind plaats in de Biesbosch en de Drunense Duinen.

Training 7 | 30 juli t/m 6 aug

De training waar je gedurende de opleiding naartoe leeft en stiekem toch wel spannend voelt. De eindweek in Zuid-Noorwegen is de onvergetelijke afsluiter van de opleiding. Je leert nog een aantal waardevolle bergwandeltechnieken, inclusief abseilen. De laatste 2 dagen ben je klaar voor je 24u solo challenge. Alleen jij en de Noorse wildernis!

WAAROM OUTDOOR OPLEIDING?

PROFESSIONEEL EN COMPLEET

Al sinds 2016 leiden we cursisten op om zelfstandig tochten te maken en avonturen te beleven in de wildernis.

CERTIFIED WILDERNESS TRAVELER

De opleiding is competentie gericht. Tijdens de opleiding houden we je bekwaamheid bij in een syllabus. Na het succesvol afleggen van huiswerkopdrachten, het theorie examen en de eindweek in Noorwegen, ontvang je van ons een opleiding certificaat met daarop ons eigen label: Certified Wilderness Traveler.

AFWISSELENDE THEMA'S

We hebben alle vaardigheden ingedeeld in 6 verschillende thema’s. Dit houd de trainingen afwisselend. 

E-LEARNING OMGEVING

De benodigde kennis doe je op in onze interactieve e-learning. Je sluit elke theorieles af met een quiz om je kennis te toetsen. Na elk trainingsweekend krijg je ook huiswerkopdrachten om zoveel mogelijk uit de opleiding te halen.

DIVERSE TRAININGSLOCATIES

Het is leuk om tijdens de opleiding meerdere locaties te ontdekken. Zo kun je na de opleiding bijv. nog eens terug omdat je al bekend bent in het gebied. Onze hoofdlocatie is bivakterrein PBC Austerlitz.

OEFENUREN

Het laatste uur van de meeste trainingen houden we een oefenuur. Dit is handig om vragen te stellen aan je instructeur of om met hem te werken aan je vaardigheden. 

EINDWEEK IN NOORWEGEN

Uniek in onze opleiding is de eindweek. De afsluiter waarin je kunt laten zien wat je geleerd hebt. De laatste 24u breng je zelfstandig door in de Noorse wildernis als praktisch examen. Een mooie en onvergetelijke ervaring!

WAT KOST DE OPLEIDING

JE KUNT OOK IN 4 TERMIJNEN BETALEN 

INCLUSIEF
 • Instructies
 • Gebruik E-learning module
 • Overnachtingen op bivakterrein Austerlitz
 • Twee overnachtingen in de hut in Noorwegen
 • Huur van sneeuwschoenen en stokken
 • Huur van kano/SUP
 • Ontbijt en avondeten tijdens training 1 en 7
 • OutdoorOpleiding T-Shirt
 • Reanimatie en STELP certificaten
EXCLUSIEF
 • Uitrusting
 • Voeding tijdens training 2 t/m training 6
 • Vervoer van en naar trainingslocaties. Ook het vervoer naar Noorwegen.

VRAGEN?

BEL, MAIL OF APP ONS

Open chat
Stel je vraag via WhatsApp
Hi! Hoe kunnen we je helpen?