/********************************* change logo for fixed header (quick and easy way) **********************************/ .et-fixed-header #logo { content: url(/wp-content/uploads/2020/04/Logo_JJWS_700px.png); }

Heb je vragen over SUP’en, onze lessen of huur? 
Check onze veelgestelde vragen

FAQ’S

Heb je vragen over SUP’en, onze lessen of huur?

Check onze veelgestelde vragen

 

FAQ’S

COVID19

VRAGEN OVER SUP'EN IVM HET COVID19 VIRUS
Is SUP’en wel handig met het corona virus?

SUP’en is een juist een activiteit waarbij we eenvoudig 1,5 afstand kunnen houden. Zowel op de kade voor instructie, als ook op het water.

Wat kan ik verwachten van jullie?

Het strict volgend van de RIVM maatregelen. Praktisch gezien is dat het hanteren van 1,5m afstand. Tevens bij koffie en thee, maken we gebruik van wegwerpbekers. We hebben liever dat je een eigen wetsuit gebruikt, als je die hebt. Zo niet, dan mag je uiteraard die van ons lenen. We ontsmetten deze na elk gebruik.

LESSEN

VRAGEN OVER LESSEN
Wat is SUP’en?

SUP is de afkorting van Stand Up Paddle. SUP’en of Stand Up Paddling is een sub-vorm van surfen. Met behulp van een peddel kan er vaart worden gemaakt in het water. Er zijn diverse variaties ontstaan zoals touren op vlak water, wildwater SUP’en (whitewater SUP) en SUP’en op zeegolven. Tegenwoordig zijn ook Yoga SUP’en en SUP’en om te vissen erg populair.

Is SUP’en moeilijk en zwaar?

Nee. SUP’en is eenvoudig om te leren, voor iedere leeftijd. In de eerste les moet je je belans vinden. Je voelt iedere correctie die je lichaam maakt om te balanceren. Zodra je langer op de SUP staat, voel je de correcties niet meer.

Ben je bij SUP’en erg afhankelijk van het weer?

Alleen de wind kan invloed hebben op het peddelen. De kracht van de wind – en of het je peddelen belemmerd – is afhankelijk van de locatie. Bij locaties met veel beschutting, kan je er weinig last van hebben en kan de wind zelfs in je voordeel werken. Het blazen van de wind in je rug heet een ‘downwinder’. Bij onweer ga je nooit het water op.

Wat als het te slecht weer is?

Onder slecht weer valt bij ons te veel wind of onweer. Als de wind te sterk is, zullen we je uiterlijk 24 uur van te voren bellen om de les te verzetten. Vanwege ons flexibele boekingssysteem is dat mogelijk. 

Welke materialen krijg ik in bruikleen?

Bij elke les kun je een wetsuite en drybag lenen. Koffie en thee bij de start is ook inbegrepen. Een wetsuite is niet verplicht, maar wel fijn in de maanden mei en september.

Wat kan ik na een les?

Na een les kun je zelfstandig en verantwoord gaan SUP’en. Wij zorgen dat je de essenties en basics – inclusief de veiligheid – van het SUP’en leert. Daarbij is ons doel om je zo snel en goed mogelijk staand te leren SUP’en.

Ik heb geen auto, is dat een probleem?

Vervoer naar de startlocatie kan uitdagend zijn als je geen auto(rijbewijs) hebt. Voor 15,- kunnen we je ophalen en brengen vanaf een treinstation. Voor de locatie Kortenhoef is dat station Hilversum centraal. Voor locatie Nieuwkoop is het station Breukelen.

Is het behalen van een ASI certificaat benodigd?

Diverse scholen bieden een ASI certificaat om in de toekomst probleemloos een SUP te huren. In onze ogen is dat niet nodig om internationaal een SUP te kunnen huren. 

Ik ben doof, kan ik dan deelnemen?

Absoluut. Met onze “alles is mogelijk” attitude bent je met je tolk van harte welkom. Je mag je eigen tolk meenemen of wij brengen je in contact met de tolk waar wij mee samenwerken. Stuur via onze contactpagina een e-mail of whatsapp bericht. 

HUUR

VRAGEN OVER SUP'S HUREN
Ik heb geen SUP ervaring, maar wil graag huren i.p.v. een les volgen. Kan dat?

Geen probleem. Fijn als je bijv. met je partner en/of vrienden wilt gaan SUP’en en lekker op het water wilt zijn. Je kunt altijd nog een les volgen als je het SUP’en serieus wilt leren. We kunnen op de kade altijd een korte instructie geven, zodat je zo snel mogelijk staand kunt SUP’en.

Welke uitrusting is inbegrepen bij het huren van een SUP?

Je ontvangt van ons een opgepompte SUP inclusief een instelbare peddel en een drybag voor het opbergen van waardevolle spullen. Je ontvangt van ons ook een routekaart.

Welke uitrusting heb ik nodig op het water?

Je hebt deze uitrusting nodig:
Zwemkleding
Wandelbroek (bij frisse wind)
Synthetisch T-Shirt
Regenjas (bij kans op neerslag)
Handdoek
Lunch (tussendoortjes)
Gevulde fles drinkwater
Zonnebrand
Zonnebril
Slippers

Waar vind ik de start locatie?

Na de reservering ontvang je van ons de info met daarin de parkeer en steigerlocatie. We treffen je altijd op de locatie voor uitleg over de SUP, verstrekken van de routekaart en betaling van de borg.

Ik heb geen auto, is dat een probleem?

Vervoer naar de startlocatie kan uitdagend zijn als je geen auto(rijbewijs) hebt. Je kunt vanaf station Hilversum een OV fiets huren. Het is een korte rit naar de steiger. Echter voor 15,- kunnen we je ook ophalen en brengen vanaf een treinstation. Voor de locatie Kortenhoef is dat station Hilversum centraal. Voor locatie Nieuwkoop is het station Breukelen.

Hoe fit moet ik zijn

Je dient enkel mentaal en fysiek gezond te zijn om te SUP’en.

 

STAAT JE VRAAG ER NIET BIJ?

Open chat
Stel je vraag via WhatsApp
Hi! Hoe kunnen we je helpen?