Dé Outdoor Opleiding

Avontuurlijk - Uitdagend - Onvergetelijk

“Dé opleiding op het gebied van survival, bushcraft en trekking.”

Jay Jansen - Wilderness Guide & Instructor

Het onstaan

De OutdoorOpleiding is in 2016 ontstaan met het idee om cursisten meer te kunnen bieden dan een tweedaagse cursus. Wanneer je een weekendcursus hebt gevolgd wil je vanzelf meer leren. We willen een cursist de kennis en vaardigheden leren om zelfstandig trektochten te kunnen maken op een veilige maar avontuurlijke manier. We hebben gekeken naar de skills die je buiten veel gebruikt en deze ingedeeld in interessante categorieën welke de thema's vormen van onze trainingen. Een complete opleiding die plaatsvind op ongerepte locaties met een onvergetelijke afsluiter in de Noorse wildernis.

SURVIVAL, BUSHCRAFT EN TREKKING

Onze opleiding is gericht op de onderwerpen survival, bushcraft en trekking omdat het een pure vorm is om de natuur te ontdekken en beleven. Daarnaast vormt het een belangrijke basis om veilig je eigen avonturen te ondernemen. Het geeft je zekerheid als je weet dat je in geval van nood op je survival kennis en ervaring kunt terugvallen. Na de opleiding ben je in staat om zelfstandig dag- en meerdaagse tochten te lopen.

Certified Wilderness Traveler

Onze eigen kwalificatie: Certified Wilderness Traveler (CWT)

Onze opleiding is competentiegericht. Dit houd in dat we zorgvuldig een competentielijst hebben opgesteld - met daarop de skills - die in onze ogen vereist zijn om zelfstandig en zelfredzaam rond te kunnen trekken in de wildernis. De instructeurs vinken deze competenties per cursist af gedurende de opleiding.
OutdoorOpleiding is niet erkend door een officiële instantie, maar georganiseerd door ervaren wildernis gidsen en instructeurs. We hebben een eigen, unieke kwalificatie ontwikkeld genaamd: Certified Wilderness Traveler (CWT).

Na het succesvol afronden van de OutdoorOpleiding ontvang je van ons een Certified Wilderness Traveler certificaat inclusief de lijst van behaalde competenties.
© CWT is ontwikkeld door Jay Jansen Wilderness School & Expeditions.

Ons team

Maak kennis met onze ervaren en enthousiaste instructeurs

Programma 2018-2019